OM OSS

_________________________

GORAN ASAAD

Som standupkomiker och föreläsare inspirerar Goran människor till att hitta sin identitet och kombinerar in humorn i sitt engagemang för samhällsfrågor. Han ger nya spännande perspektiv och verktyg i mångfaldsfrågor, välmående och personligt ledarskap.

Gorans berörande livsberättelse började redan när hans föräldrar var på flykt från Kurdistan till Sverige. Egentligen skulle Goran inte finnas till, då hans föräldrar gjorde en abort som misslyckades...
Som ung blev han mobbad, vilket ledde till att han under många år var rädd för att uttrycka sig. Men en dag blev mikrofonen hans räddning och humorn
blev hans sätt att läka sin traumatiska uppväxt.

Goran har varit med i programmet Underlandet på P3, gjort 4000 framträdanden, varit på Sverigeturné tillsammans med Socialdemokraterna för att väcka tankar hos ungdomarna kring samhällsfrågor med humorn som verktyg. Goran är aktuell som författare där han skriver om identitet och humorns läkande effekt.


Läs mer om Goran på www.goranasaad.se

 

En kärlekshistoria

FElicia margineanu

När Felicia Margineanu var 17 år gammal drog hon ihop 10 000 människor till en manifestation för ett mer tolerant samälle. I dag är hon en av Sveriges mest framgångsrika sociala entreprenörer som utbildar och föreläser landet runt. Hon lär ungdomar om mediekritik, visar hur sociala medier kan användas för att stärka demokratin och ger oss verktygen till att navigera i en värld som ibland kan verka kaotisk. 

Det är 9 år sedan Felicia stod på barrikaderna när hon som 17 åring samlade ihop 10 000 personer på Sergels Torg efter SD:s intåg i riksdagen 2010. Hon har under de senaste åren föreläst för tusentals skolor och varit en representant för ungdomsfrågor världen över. Hennes främsta verktyg är fotografi och sociala medier där hon är en expert på att nå ut, engagera och inspirera. Hon brinner för att ge ungdomar hopp om sin egna potential och kreativa förmåga.

Felicia släppte sin bok “Uppkopplad - en guide till sociala mediers möjligheter” år 2015 och har fått utmärkelser såsom 101 Supertalanger av Veckans Affärer och “Defender of Human Rights” av Svenska FN förbundet och var även nominerad som finalist i Årets Eldsjälsgala av Expressen och Svenska Folkspel 2018.

Läs mer om Felicia på www.feliciamargineanu.com"Ursäkta, du sitter på min plats"
Goran valde att byta stol i flyget påväg till Malmö då han inte ville sitta intill fönstret. Han satte sig på ytterkanten och möts av att Felicia står där fundersam över att någon har hennes plats. 

Resten är historia.